Rondreis Banff

De rondreis Banff biedt u de mogelijkheid om uitgebreid kennis de te maken met de adembenemende natuur van west Canada. Deze rondreis voert u langs indrukwekkende natuurparken en gezellige stadjes waarbij u ook een kijkje neemt op het betoverende Vancouver Island.

v.a. € 2.350,- p.p.
Incl. vluchten, auto en verblijf

Dagindeling rondreis Banff

 • Dag 01: Vanuit Amsterdam Schiphol, Brussel of Düsseldorf vliegt u naar Vancouver
 • Dag 02: Vancouver
 • Dag 03: Vancouver – Tofino
 • Dag 04: Tofino
 • Dag 05: Tofino – Campbell River
 • Dag 06: Campbell River
 • Dag 07: Campbell River – Whistler
 • Dag 08: Whistler
 • Dag 09: Whistler – Clearwater
 • Dag 10: Clearwater
 • Dag 11: Clearwater – Jasper
 • Dag 12: Jasper National Park
 • Dag 13: Jasper – Banff
 • Dag 14: Banff National Park
 • Dag 15: Banff – Revelstoke
 • Dag 16: Revelstoke – Vernon
 • Dag 17: Vernon – Osoyoos
 • Dag 18: Osoyoos
 • Dag 19: Osoyoos – Harrison Hot Springs
 • Dag 20: Harrison Hot Springs
 • Dag 21: Harrison Hot Springs – Vertrek vanuit Vancouver
 • Dag 22: Aankomst in Amsterdam Schiphol, Brussel of Düsseldorf

De rondreis Banff kun je per huurauto, camper of huurmotor maken.

Reisadvies nodig?

Canadian Vacation is onderdeel van American Vacation. Onze reisadviseurs zijn gespecialiseerd in rondreizen door Amerika en Canada en kunnen uw rondreis exact afstemmen op uw persoonlijke wensen. Denk hierbij aan een langer of korter verblijf, specifieke bestemmingen, een bepaald type accommodatie of specifieke voorzieningen.

Dag omschrijving rondreis Banff

Hier vind u de dag omschrijvingen van de standaard rondreis Banff.

Dag 1: Aankomst in Vancouver

Vanaf Amsterdam Schiphol, Brussel Airport of Flughafen Düsseldorf vliegt u naar het mooie Vancouver in het westen van Canada. Na aankomst op Vancouver International Airport haalt u de huurauto op en rijdt u naar uw hotel in Vancouver. Hier kunt u heerlijk uitrusten en afhankelijk van uw aankomsttijd, alvast de eerste indrukken opdoen. U verblijft 2 nachten in Vancouver.

Dag 2: Vancouver

Vandaag heeft u een volle dag om Vancouver te ontdekken. Om vandaag veel te zien van deze prachtige stad is het raadzaam om gebruik te maken van de Hop-On/Hop-Off bussen. U wordt dan door de stad gegidst en kunt op diverse plaatsen op- en afstappen. Een aantal bezienswaardigheden in en rond Vancouver zijn het historische Gastown (stoomuurwerk), de Terminal, Granville Island, met de beroemde markt, Chinatown, de Capilano Suspension bridge en 1200 meter hoge Grouse Mountain waar u met een gondellift naar de top kunt. De avond moet u even reserveren voor de Nine o’clock Gun, een kanon aan de waterkant in Stanley Park dat al 118 jaar achtereen precies om 21:00 een saluutschot lost.

Dag 3: Tofino

(285 km + ferry)

In de ochtend verlaat u Vancouver en neemt u de ferry bij Horseshoe Bay naar Nanaimo aan de westkust op het prachtige Vancouver Island. Vervolgens maakt u de doorsteek naar het plaatsje Tofino aan de westkust van Vancouver Island waar u twee nachten zult verblijven. Los van het ontdekken van Tofino zelf, met haar vele winkels en galerieën, kunt u genieten van de schitterende flora en fauna van dit gebied. Bijvoorbeeld door een wandeling te maken door het prachtige tropische regenwoud van het Pacific Rim National Park of door beren te gaan spotten onder begeleiding van een gids.

Dag 4: Tofino

Walvis spotten is een indrukwekkende belevenis. Met de Whale Watching Tour vaart u met een Zodiac boot tot vlakbij deze zee reuzen. De motor gaat uit en u kunt in alle rust genieten van deze imposante zeedieren. Het varen met een snelle Zodiac is al een belevenis op zich! Naast walvissen zult u nog een aantal andere dieren tegenkomen. Laat u verrassen maar vergeet niet om warme kleding aan te trekken als u deze tour boekt! Heeft u watervrees, trek dan vandaag uw wandelschoenen aan en beklim de 742 meter hoge Lone Cone Mountain voor een adembenemend uitzicht vanaf de top. Het is een stevige klimroute maar absoluut de moeite waard!

Dag 5: Campbell River

(275 km)

Vandaag rijdt u terug naar de oostkust van Vancouver Island waarna u noordelijk rijdt naar het plaatsje Campbell River. Het is een schitterende route langs prachtige meren en indrukwekkende natuur. U zult 2 nachten in Campbell River verblijven.

Dag 6: Campbell River

Campbell River wordt ook wel “The Salmon Capital of The World” genoemd. Hier kunt u zelf op zalm vissen. En ook al bent u geen echte visser, dit is een fantastische ervaring! Vanzelfsprekend kunt u hier genieten van de verste en heerlijkste zalm ter wereld die u zelf heeft gevangen of voor u is gevangen. Maar als u echt niet wilt gaan vissen dan zijn er volop mogelijkheden om de prachtige natuur van dit gebied zelf of onder begeleiding van een gids te verkennen.

Dag 7: Whistler

(275 km + ferry)

Vandaag verlaat u het prachtige Vancouver Island en is uw volgende reisdoel de plaats Whistler. Met de ferry maakt u eerst de overtocht van Nanaimo naar Horseshoe Bay terug naar het vasteland en rijdt vervolgens door naar Whistler. Dit leuke plaatsje, dat bruist van de gezelligheid, wordt omringd door schitterende natuur en de prachtige bergtoppen van de Canadian Rocky Mountains. In de winter is dit vooral een skigebied en met de Blackcomb Mountain vormt dit het grootste skigebied van Noord-Amerika.

Dag 8: Whistler

Met de Peak-2-Peak gondellift kunt u vandaag in 11 minuten de 8,8 kilometer naar de top van de Blackcomp Mountain afleggen. Dit is de langste kabelbaan ter wereld! Het uitzicht onderweg en op de top is adembenemend!

Dag 9: Clearwater

(425 km)

Vandaag heeft u lange maar prachtige route voor de boeg naar uw volgende reisdoel: Clearwater. Op deze route zult u zich telkens verwonderen over de imposante natuur van Canada. De route voert u langs plaatsjes als Lillooet en Kamloops. Van Kamloops rijdt u in noordelijke richting naar Clearwater aan de zuidpunt van het prachtige Wells Gray Provincial Park. U verblijft 2 nachten in Clearwater.

Dag 10: Clearwater / Wells Gray Provincial Park

Vandaag bezoekt u het Wells Gray Provincial Park. Het is misschien niet het bekendste natuurpark van Canada maar absoluut de moeite waard. Een prachtig, 5000 km2 groot, groen natuurpark waar de gesteentes door de vulkanische oorsprong veelal zwart zijn. Absolute highlights in het park zijn de Helmcken Falls en de Dawson Falls in de Murtle River. Dit zijn de bekendste van de in het totaal zeven watervallen in de Murtle River die door dit natuurgebied stromen. Er zijn diverse mooie wandelroutes uitgezet zoals de 4 kilometer lange Brink Trail die start in de omgeving van Dawson Falls en u tot aan de rand van de Helmcken Falls voert.

Dag 11: Jasper

(320 km)

Uw volgende bestemming is het plaatsje Jasper in het Jasper National Park. Ook vandaag weer een prachtige route die u langs een prachtig bosrijk gebied voert met veel ‘wildlife’ zoals elanden en beren. In Jasper zult u 2 nachten verblijven.

Dag 12: Jasper / Jasper National Park

Een echte aanrader voor vandaag is een ritje met de Jasper Tramway. Deze kabelbaan, met gesloten gondels, brengt u binnen 8 minuten naar de top van Whistler Mountain op 3.288 meter hoogte. Onderweg geeft een gids uitleg over alles wat u vanuit de gondel kunt zien. Houdt er wel rekening mee dat het op de top van de berg gemiddeld 10 graden kouder is! Boven zijn er enkele korte wandelroutes uitgezet. Vanzelfsprekend is het uitzicht adembenemend! Wat u zal opvallen, is het grote aantal meren in dit gebied zoals Honeymoon Lake, Lake Patricia, Maligne Lake en Lake Edith. Zeker de moeite waard om van dichtbij te gaan ontdekken! Een andere optie is raften op de Athabasca River. Onder professionele begeleiding gaat u in groepsverband het ruige sop van deze rivier te lijf. Vanzelfsprekend is deze attractie afgestemd op beginners en kinderen. Nat wordt u gegarandeerd maar het is absoluut een onvergetelijke ervaring!

Dag 13: Banff

(291 km)

Uw reisdoel vandaag is het plaatsje Banff gelegen in het Banff National Park waar u 2 nachten zult verblijven. Een prachtige route via de Icefields Parkway met schitterende vergezichten. De route voert u langs imposante watervallen zoals de Athabasca Falls en de Sunwaptha Falls. U bevindt zich dan ondertussen in het Banff National Park. Een absolute ‘must-do’ is de anderhalf uur durende tour naar één van de zes gletsjers met de Brewsters Icefields Explorer. Met een speciaal daarvoor ontwikkelde bus, die voorzien is van enorme banden, wordt u letterlijk tot op de gletsjer gebracht. Vergeet niet een dikke trui of jas mee te nemen! Hierna vervolgt u uw route waarbij u langs de schitterende meren Lake Louise en Lake Moraine rijdt om vervolgens te arriveren in het gezellige plaatsje Banff.

Dag 14: Banff / Banff National Park

Vandaag heeft u een volle dag om Canada’s oudste Nationale Park verder te verkennen. Banff NP werd opgericht in 1885 en beslaat 6.641 vierkante kilometer met prachtige bergen, gletsjers, rivieren, meren en bossen. Daarnaast is er een grote variëteit aan ‘wildlife’. Dit gebied is o.a. het domein van grizzlyberen, dikhoorn schapen, bergmarmotten, elanden en herten. Om een weloverwogen keuze te maken uit wat u vandaag wilt ondernemen, raden wij u aan vroeg in de ochtend het Banff NP Info Center te bezoeken op 224 Banff Avenue. Hier vindt u alle informatie over het park en haar mogelijkheden. Een ‘must-do’ is de kabelbaan naar Sulphur Mountain. In een gondellift wordt u 700 meter hoger naar de top van deze berg gebracht. Zowel onderweg als op de top is het uitzicht spectaculair! Eenmaal boven kunt u een korte wandeling van één kilometer maken over de Banff Skywalk. Een andere echte ‘must-do’ in Banff is een bezoek aan de Banff Upper Hot Springs. Hier kunt u even heerlijk relaxen in het warme water van deze natuurbron die rond 1880 werd ontdekt en waarvan beweerd wordt dat het een geneeskrachtige werking heeft.

Dag 15: Revelstoke

(280 km)

In de ochtend rijdt u via Lake Louise in westelijke richting naar het Yoho National Park. Nabij de Kicking Horse Pas bevinden zich de Spiral Train tunnels, de Natural Rock bridge over de Kicking Horse River en het heldergroene Emerald meer. Van hieruit rijdt u door naar de in het Glacier National Park gelegen Rogers Pass. Bij het Visitors Centre kunt u informatie over de geschiedenis en de flora en fauna van dit gebied krijgen. Op de bergen ziet u bighorns en witte berggeiten hun capriolen uithalen. Voor het spotten van de grizzly- en zwarte beer is half mei tot begin juni de beste periode. Na diverse stops vervolgt u uw weg naar Revelstoke waar u 1 nacht zult verblijven.

Dag 16: Vernon

(150 km)

Door een relatief korte rit vandaag naar Vernon kunt u nog wat tijd doorbrengen in Revelstoke. Bezienswaardigheden zijn de stuwdam, het treinmuseum en de Giant Cedars Boardwalk trail in Mount Revelstoke National Park. Hierna rijdt u door naar Vernon waar u 1 nacht zult verblijven.

Dag 17: Osoyoos

(175 km)

Vandaag rijdt u zuidwaarts door de valleien van de Okanagan regio richting Osayoos. Deze regio is beroemd om zijn fruitplantages. Hier vindt de grootste wijnproductie van British Columbia plaats. Het is het domein van meer dan 40 wijngaarden die tours en proeverijen aanbieden. Onderweg kunt u diverse stops maken zoals in Kelowna, het centrum van deze streek. Wilt u meer informatie over de wijnproductie, bezoek dan het British Columbia Wine Information Centre in Penticton. Hier verkoopt men ook een selectie van heerlijke in de Okanagan Valley geproduceerde wijnen. Daarna rijdt u door naar Osoyoos voor 2 overnachtingen.

Dag 18: Osoyoos

Naast het verder verkennen van deze prachtige omgeving is vandaag een bezoek aan het Nk’Mip Desert Cultural Centre in deze enige woestijn van Canada een aanrader. Hier wordt u uitgebreid geïnformeerd over flora en fauna van dit gebied en de cultuur van de oorspronkelijke bewoners, de Okanagan Aboriginal Canadians.

Dag 19: Harrison Hot Springs

(288 km)

Vandaag rijdt u verder westwaarts richting Harrison Hot Springs. Onderweg kan het zomaar zijn dat u dieren spot als berggeiten, patrijzen, kwartels en steenarenden. Via Princeton rijdt u door naar het Manning Provincial Park. Hier leven 63 soorten zoogdieren en 206 soorten vogels. Via het plaatsje Hope rijdt u door naar Harrison Hot Springs waar u 2 nachten zult verblijven.

Dag 20: Harrison Hot Springs

Vandaag heeft u een hele dag om Harrison Hot Springs en haar schitterende omgeving te verkennen. Harrison ligt aan Harrison Lake, een prachtig meer. Er zijn twee hot springs in Harrison: de Potash met een watertemperatuur van 40˚C, en de Sulphur met 50˚C. Helemaal opgewarmd, kunt u daarna verkoeling zoeken in het verfrissende water van Harrison Lake. Herboren rijdt u terug naar uw hotel in Harrison Hot Springs voor uw laatste overnachting in West Canada.

Dag 21: Einde Rondreis Banff: Vancouver International Airport

(143 km)

Vandaag eindigt uw geweldige rondreis door het westen van Canada. In de ochtend verlaat u Harrison Hot Springs en rijdt u naar Vancouver International Airport waar u de huurauto kunt inleveren. Een shuttlebus brengt u vervolgens naar de vertrekhal van de luchthaven en u vliegt comfortabel terug naar Amsterdam, Brussel of Düsseldorf. Onderweg kunt u nog nagenieten van uw geweldige Rondreis Canada Banff.

Dag 22: Aankomst in Amsterdam

Afhankelijk van uw vertrektijd in Vancouver en uw bestemming, landt u in de ochtend of middag in Amsterdam Schiphol, Brussel of Düsseldorf. Uw Banff rondreis is helaas ten einde maar u zult gegarandeerd terugkijken op een onvergetelijke en indrukwekkende vakantie!

Kaart

Opties en informatie

Vanzelfsprekend is deze reis volledig op je persoonlijke wensen af te stemmen of uit te breiden met onderstaande opties.

 • Je kunt je rondreis West Canada Banff combineren met een stedentrip op de heen en/of de terugreis.
 • Je kunt je verblijf op bepaalde locaties verlengen met meerdere dagen.

Via onze website geven wij een aantal ideeën van hoe de rondreis West Canada Banff kan worden ingevuld. Dit zijn dus suggesties want elke rondreis is volledig af te stemmen op uw persoonlijke wensen en mogelijkheden.

Een op maat gemaakte rondreis West Canada Banff is per definitie niet duurder dan een standaard rondreis bij andere reisbureaus. Veelal zijn wij zelfs voordeliger en zijn onze accommodaties beter.

Informatie over de prijzen

Prijs is inclusief:

 • Retour vliegticket o.b.v. Economy Class
 • Luchthavenbelastingen en eventuele toeslagen
 • Autohuur o.b.v. Alamo Fully-Inclusive dekking (Compact bij 2 personen & Intermediate bij 3/4 personen)
 • Overnachtingen op 1 kamer in eenvoudige 2* a 3* accommodaties o.b.v. logies
 • Reserveringskosten en bijdrage Calamiteitenfonds, € 27,50 per boeking

Prijs is exclusief:

 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Gewenste shuttletransfer van de luchthaven naar uw hotel
 • Kinderkorting op de vluchtprijs, kinderen 2 t/m 11 jaar 25% korting met eigen stoel, baby’s tot 24 maanden 90% korting zonder eigen stoel
 • Maaltijden, benzine, parkeergelden en eventuele Resort Fee’s gedurende uw verblijf
 • Tickets voor attracties, excursies, evenementen en musea
 • Eventuele toeslagen tijdens bepaalde seizoenen en feestdagen

Tarieven onder voorbehoud van beschikbaarheid en eventuele (prijs) wijzigingen

Offerte aanvragen

Graag onderstaande velden zo compleet mogelijk invullen. Incomplete aanvragen kunnen niet worden behandeld.

 • Persoonlijke gegevens

 • Contactgegevens

 • Reisgegevens

 • Datumnotatie:DD dash MM dash JJJJ
 • Extra opties

 • Hier kunt u aangeven of u gebruik wilt maken van een Shuttle Transfer van de luchthaven naar uw downtown hotel.
 • Overige gegevens