Rondreis Rocky Mountains

De rondreis Rocky Mountains biedt u de mogelijkheid om uitgebreid kennis de te maken met de ruige maar prachtige natuur van west Canada. Verken de Canadian Rockies en de mooiste natuurparken. Bezoek pittoreske stadjes en neem een kijkje op het schitterende Vancouver Island.

v.a. € 2.675,- p.p.
Incl. vluchten, auto en verblijf

Dagindeling rondreis Rocky Mountains

 • Dag 01: Vanuit Amsterdam Schiphol, Brussel of Düsseldorf vliegt u naar Calgary – Banff
 • Dag 02: Banff
 • Dag 03: Banff
 • Dag 04: Banff – Jasper
 • Dag 05: Jasper
 • Dag 06: Jasper – Clearwater
 • Dag 07: Clearwater
 • Dag 08: Clearwater
 • Dag 09: Clearwater – Cache Creek
 • Dag 10: Cache Creek – Whistler
 • Dag 11: Whistler
 • Dag 12: Whistler – Lund
 • Dag 13: Lund
 • Dag 14: Lund – Cambell River
 • Dag 15: Campbell River
 • Dag 16: Campbell River – Tofino
 • Dag 17: Tofino
 • Dag 18: Tofino
 • Dag 19: Tofino – Vancouver
 • Dag 20: Vancouver
 • Dag 21: Vertrek vanuit Vancouver
 • Dag 22: Aankomst in Amsterdam Schiphol, Brussel of Düsseldorf

De rondreis Rocky Mountains kun je per huurauto, camper of huurmotor maken.

Reisadvies nodig?

Canadian Vacation is onderdeel van American Vacation. Onze reisadviseurs zijn gespecialiseerd in rondreizen door Amerika en Canada en kunnen uw rondreis exact afstemmen op uw persoonlijke wensen. Denk hierbij aan een langer of korter verblijf, specifieke bestemmingen, een bepaald type accommodatie of specifieke voorzieningen.

Dag omschrijving rondreis Rocky Mountains

Hier vind u de dag omschrijvingen van de standaard rondreis Rocky Mountains.

Dag 1: Aanvang rondreis Canada Rocky Mountains: Banff

(140 km)

Vanaf Amsterdam Schiphol, Brussel Airport of Flughafen Düsseldorf vliegt u naar Calgary. Op het vliegveld van Calgary haalt u de huurauto op en in ongeveer anderhalf uur rijdt u naar uw hotel in Banff. Tijdens deze rit doet u al de eerste indrukken op van de schitterende Canadese Rocky Mountains. U verblijft 3 nachten in Banff

Dag 2: Banff National Park

Vandaag heeft u een volle dag om Canada’s oudste Nationale Park verder te verkennen. Banff NP werd opgericht in 1885 en beslaat 6.641 vierkante kilometer met prachtige bergen, gletsjers, rivieren, meren en bossen. Daarnaast is er een grote variëteit aan ‘wildlife’. Dit gebied is o.a. het domein van grizzlyberen, dikhoorn schapen, bergmarmotten, elanden en herten. Om een weloverwogen keuze te maken uit wat u vandaag wilt ondernemen, raden wij u aan vroeg in de ochtend het Banff NP Info Center te bezoeken op 224 Banff Avenue. Hier vindt u alle informatie over het park en haar mogelijkheden.

Dag 3: Banff National Park

Een ‘must-do’ is de kabelbaan naar Sulphur Mountain. In een gondellift wordt u 700 meter hoger naar de top van deze berg gebracht. Zowel onderweg als op de top is het uitzicht spectaculair! Eenmaal boven kunt u een korte wandeling van één kilometer maken over de Banff Skywalk. Een andere echte ‘must-do’ in Banff is een bezoek aan de Banff Upper Hot Springs. Hier kunt u heerlijk relaxen in het warme water van deze natuurbron die rond 1880 werd ontdekt en waarvan beweerd wordt dat het een geneeskrachtige werking heeft.

Dag 4: Jasper

(300 km)

U verlaat Banff vandaag richting uw volgende bestemming: het plaatsje Jasper in het Jasper National Park. Een prachtige route in adembenemende natuur. Onderweg komt u langs het prachtige Lake Louise en Lake Peyto. Deze route loopt langs een prachtig waterrijk gebied met veel ‘wildlife’ zoals elanden en beren. In Jasper zult u 2 nachten verblijven.

Dag 5: Jasper National Park

Een echte aanrader voor vandaag is een ritje met de Jasper Tramway. Deze kabelbaan, met gesloten gondels, brengt u binnen 8 minuten naar de top van Whistler Mountain op 3.288 meter hoogte. Onderweg geeft een gids uitleg over alles wat u vanuit de gondel kunt zien. Houdt u er wel rekening mee dat het op de top van de berg gemiddeld 10 graden kouder is! Boven zijn er enkele korte wandelroutes uitgezet. Vanzelfsprekend is het uitzicht adembenemend! Wat u zal opvallen, is het grote aantal meren in dit gebied zoals Honeymoon Lake, Lake Patricia, Maligne Lake en Lake Edith. Zeker de moeite waard om van dichtbij te gaan ontdekken! Een andere optie is raften op de Athabasca River. Onder professionele begeleiding gaat u in groepsverband het ruige sop van deze rivier te lijf. Vanzelfsprekend is deze attractie afgestemd op beginners en kinderen. Nat wordt u gegarandeerd maar het is absoluut een onvergetelijke ervaring!

Dag 6: Clearwater

(320 km)

U verlaat vandaag Jasper en rijdt richting Clearwater. Op deze route zult u zich telkens verwonderen over de imposante natuur van Canada. U rijdt langs de hoogste berg in dit Canadese gedeelte van de Rocky Mountains: Mount Robson (3954 meter). Via Valemount komt u aan in het plaatsje Clearwater.

Dag 7: Clearwater

Vandaag bezoekt u het Wells Gray Provincial Park. Het is misschien niet het bekendste natuurpark van Canada maar absoluut de moeite waard. Een prachtig, 5000 km2 groot, groen natuurpark waar de gesteentes door de vulkanische oorsprong veelal zwart zijn. Absolute highlights in het park zijn de Helmcken Falls en de Dawson Falls in de Murtle River. Dit zijn de bekendste van de in het totaal zeven watervallen in de Murtle River die door dit natuurgebied stroomt. Er zijn diverse mooie wandelroutes uitgezet zoals de 4 kilometer lange Brink Trail die start in de omgeving van Dawson Falls en u tot aan de rand van de Helmcken Falls voert.

Dag 8: Clearwater

Een andere bezienswaardigheid van het Wells Gray Provincial Park is de schitterende alpenweide rond Trophy Mountain. U zult versteld staan van de enorme kleurenpracht! Het natuurpark biedt diverse mogelijkheden om van haar prachtige flora en fauna te genieten zoals diverse wandelroutes, kanotochten en paardrijden door het park.

Dag 9: Cache Creek

(210 km)

In de ochtend verlaat u Clearwater en rijdt in zuidelijke richting via Kamloops naar het plaatsje Cache Creek voor uw overnachting. Vanzelfsprekend kunt u onderweg diverse stops maken om te genieten van de prachtige natuur.

Dag 10: Whistler (220 km)

Vandaag is uw reisdoel het plaatsje Whistler dat bruist van de gezelligheid en wordt omringd door imposante bergtoppen van de Canadese Rocky Mountains. In de winter is dit vooral een skigebied en met de Blackcomb Mountain vormt dit het grootste skigebied van Noord-Amerika. Hier werden de Olympische Winterspelen van 2010 gehouden. U verblijft 2 nachten in Whistler.

Dag 11: Whistler

Met de Peak-2-Peak gondellift kunt u vandaag in 11 minuten de 8,8 kilometer naar de top van de Blackcomp Mountain afleggen. Dit is de langste kabelbaan ter wereld! Het uitzicht onderweg en op de top is adembenemend! In het gebied rondom Whistler zijn ook prachtige wandelroutes uitgezet.

Dag 12: Lund

(330 km + 2x ferry)

Uw reisdoel vandaag is het pittoreske plaatsje Lund aan de Upper Sunshine Coast. Hiervoor zult u tweemaal een oversteek met een ferry maken. De eerste is van Horseshoe Bay naar Langdale en de tweede overtocht is van Earls Cove naar Saltery Bay. Via de Sunshine Coast Highway rijdt u vervolgens naar uw hotel in Lund. Onderweg passeert u vele leuke kustdorpjes.

Dag 13: Lund

Ga voor uw ontbijt vandaag eerst naar Nancy’s Bakery en geniet van overheerlijke broodjes, lokale zoetigheden en een uitstekende kop koffie. Daarna kunt u met de watertaxi oversteken naar het paradijselijke en subtropische Savary Island met haar mooie zandstranden voor een heerlijke dag zee, zon en strand. Het hele eilandje verkennen doet u het makkelijkst met een huurfiets die ook met de watertaxi mee mag.

Dag 14: Campbell River

(115 km + ferry)

Vandaag verlaat u het vaste land en neemt de ferry bij Powell River naar het prachtige Vancouver Island. Uw reisdoel is het plaatsje Cambell River op Vancouver Island. Eenmaal op Vancouver Island rijdt u noordwaarts richting Campbell River.

Dag 15: Campbell River

Campbell River wordt ook wel “The Salmon Capital of The World” genoemd. Hier kunt u zelf op zalm vissen. En ook al bent u geen echte visser, dit is een fantastische ervaring! Vanzelfsprekend kunt u hier genieten van de verste en heerlijkste zalm ter wereld die u zelf heeft gevangen of voor u is gevangen. Onderwijl geniet u van de adembenemende natuur.

Dag 16: Tofino

(275 km)

Vandaag rijdt u eerst zuidwaarts richting Parksville om vervolgens Vancouver Island te doorkruisen richting de westkust. Een prachtige route. Via Ucluelet aan de westkust rijdt u naar het iets noordelijker gelegen Tofino waar u drie nachten zult verblijven. Los van het ontdekken van Tofino zelf, met haar vele winkels en galerieën, kunt u genieten van de schitterende flora en fauna van dit gebied. Bijvoorbeeld door een wandeling te maken door het prachtige tropische regenwoud van het Pacific Rim National Park of door beren te gaan spotten onder begeleiding van een gids.

Dag 17: Tofino

Walvis spotten is een indrukwekkende belevenis. Met de Whale Watching Tour vaart u met een Zodiac boot tot vlakbij deze zeereuzen. De motor gaat uit en u kunt in alle rust genieten van deze imposante zeedieren. Het varen met een snelle Zodiac is al een belevenis op zich! Naast walvissen zult u nog een aantal andere dieren tegenkomen. Laat u verrassen maar vergeet niet om warme kleding aan te trekken als u deze tour boekt! Heeft u watervrees, trek dan vandaag uw wandelschoenen aan en beklim de 742 meter hoge Lone Cone Mountain voor een adembenemend uitzicht vanaf de top. Het is een stevige klimroute maar absoluut de moeite waard!

Dag 18: Tofino

Vandaag kunt een kijkje nemen in het Whale Centre & Museum om alles te weten te komen over de walvis. Zeker als u een Whale Watching Tour heeft gemaakt, is dit museum extra imposant. Of maak vandaag een strandwandeling op Chesterman Beach en kijk uit over de adembenemende North Pacific Ocean waar surfers de golven trotseren. Vanzelfsprekend kunt u hier ook zelf surfen of uw eerste surflessen nemen.

Dag 19: Vancouver

(300 km + ferry)

Uw reisdoel is vandaag Vancouver op het vaste land. U rijdt oostwaarts naar Nanaimo om vervolgens de oversteek per ferry naar Horseshoe Bay bij Vancouver te maken. U zult twee nachten in Vancouver verblijven zodat u voldoende tijd heeft om deze leuk stad te verkennen.

Dag 20: Vancouver

U heeft nog volle dag om Vancouver te verkennen. Om in korte tijd veel te zien van deze prachtige stad is het raadzaam om gebruik te maken van de Hop-On/Hop-Off bussen. U wordt dan door de stad gegidst en kunt op diverse plaatsen op- en afstappen. Een aantal bezienswaardigheden in en rond Vancouver zijn het historische Gastown (stoomuurwerk), de Terminal, Granville Island, met de beroemde markt, Chinatown, de Capilano Suspension bridge en 1200 meter hoge Grouse Mountain waar u met een gondellift naar de top kunt. De avond moet u even reserveren voor de Nine o’clock Gun, een kanon aan de waterkant in Stanley Park dat al meer dan honderd jaar elke avond om precies 21:00 een saluutschot lost.

Dag 21: Einde rondreis Canada Rocky Mountains

Uw laatste dag in het schitterende Canada is aangebroken. U verlaat uw hotel in Vancouver en rijdt naar Vancouver International Airport, 15 km, waar u de huurauto inlevert. Een shuttlebus brengt u vervolgens naar de vertrekhal van de luchthaven en u vliegt comfortabel terug naar Amsterdam Schiphol, Brussel Airport of Flughafen Düsseldorf. Onderweg kunt u alvast nagenieten van uw geweldige Rondreis Rocky Mountains.

Dag 22: Aankomst in Amsterdam

Afhankelijk van uw vertrektijd in Vancouver en uw bestemming, landt u in de ochtend of middag in Amsterdam Schiphol, Brussel of Düsseldorf. Uw Rocky Mountains rondreis is ten einde maar u zult gegarandeerd terugkijken op een onvergetelijke en indrukwekkende vakantie!

Kaart

Opties en informatie

Vanzelfsprekend is deze reis volledig op je persoonlijke wensen af te stemmen of uit te breiden met onderstaande opties.

 • Je kunt je rondreis West Canada Rocky Mountains combineren met een stedentrip op de heen en/of de terugreis.
 • Je kunt je verblijf op bepaalde locaties verlengen met meerdere dagen.

Via onze website geven wij een aantal ideeën van hoe de rondreis West Canada Rocky Mountains kan worden ingevuld. Dit zijn dus suggesties want elke rondreis is volledig af te stemmen op uw persoonlijke wensen en mogelijkheden.

Een op maat gemaakte rondreis West Canada Rocky Mountains is per definitie niet duurder dan een standaard rondreis bij andere reisbureaus. Veelal zijn wij zelfs voordeliger en zijn onze accommodaties beter.

Informatie over de prijzen

Prijs is inclusief:

 • Retour vliegticket o.b.v. Economy Class
 • Luchthavenbelastingen en eventuele toeslagen
 • Autohuur o.b.v. Alamo Fully-Inclusive dekking (Compact bij 2 personen & Intermediate bij 3/4 personen)
 • Overnachtingen op 1 kamer in eenvoudige 2* a 3* accommodaties o.b.v. logies
 • Reserveringskosten en bijdrage Calamiteitenfonds, € 27,50 per boeking

Prijs is exclusief:

 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Gewenste shuttletransfer van de luchthaven naar uw hotel
 • Kinderkorting op de vluchtprijs, kinderen 2 t/m 11 jaar 25% korting met eigen stoel, baby’s tot 24 maanden 90% korting zonder eigen stoel
 • Maaltijden, benzine, parkeergelden en eventuele Resort Fee’s gedurende uw verblijf
 • Tickets voor attracties, excursies, evenementen en musea
 • Eventuele toeslagen tijdens bepaalde seizoenen en feestdagen

Tarieven onder voorbehoud van beschikbaarheid en eventuele (prijs) wijzigingen

Offerte aanvragen

Graag onderstaande velden zo compleet mogelijk invullen. Incomplete aanvragen kunnen niet worden behandeld.

 • Persoonlijke gegevens

 • Contactgegevens

 • Reisgegevens

 • Datumnotatie:DD dash MM dash JJJJ
 • Extra opties

 • Hier kunt u aangeven of u gebruik wilt maken van een Shuttle Transfer van de luchthaven naar uw downtown hotel.
 • Overige gegevens