Rondreis West Canada

Deze rondreis West Canada voert u langs vele natuurparken met elk hun eigen karakter. Deze rondreis biedt u alles, mooie routes, oneindige bossen, ruige vlaktes en bruisende steden. Deze rondreis neemt u mee naar alle hoogte punten van het prachtige West Canada. U bezoekt Nationale parken als Jasper en Banff, waar u niet raakt uitgekeken van de prachtige natuur. Tijdens de rondreis doet u vele charmante en bruisende steden aan zoals Vancouver, Victoria en Whistler.

v.a. € 2.250,- p.p.
Incl. vluchten, auto en verblijf

Dagindeling rondreis West Canada

 • Dag 01: Vanuit Amsterdam Schiphol, Brussel of Düsseldorf vliegt u naar Vancouver
 • Dag 02: Vancouver
 • Dag 03: Vancouver –Victoria (Vancouver Island)
 • Dag 04: Victoria
 • Dag 05: Victoria – Nanaimo
 • Dag 06: Nanaimo – Whistler
 • Dag 07: Whistler – Cache Creek
 • Dag 08: Cache Creek – Clearwater
 • Dag 09: Clearwater – Wells Gray Park
 • Dag 10: Clearwater – Valemount
 • Dag 11: Valemount – Jasper
 • Dag 12: Jasper National Park
 • Dag 13: Jasper – Banff
 • Dag 14: Banff National Park
 • Dag 15: Banff – Revelstoke
 • Dag 16: Revelstoke – Vernon
 • Dag 17: Vernon – Osoyoos
 • Dag 18: Osoyoos – Harrison Hot Springs
 • Dag 19: Harrison Hot Springs – Vancouver
 • Dag 20: Vertrek vanuit Vancouver
 • Dag 21: Aankomst in Amsterdam Schiphol, Brussel of Düsseldorf

De rondreis West Canada kun je per huurauto, camper of huurmotor maken.

Reisadvies nodig?

Canadian Vacation is onderdeel van American Vacation. Onze reisadviseurs zijn gespecialiseerd in rondreizen door Amerika en Canada en kunnen uw rondreis exact afstemmen op uw persoonlijke wensen. Denk hierbij aan een langer of korter verblijf, specifieke bestemmingen, een bepaald type accommodatie of specifieke voorzieningen.

Dagomschrijving rondreis West Canada

Hier vind u de dag omschrijvingen van de standaard rondreis West Canada.

Dag 1: Aankomst in Vancouver

Vanuit Amsterdam Schiphol, Brussel of Düsseldorf vliegt u naar het mooie Vancouver in Canada. Na aankomst op de Vancouver International Airport haalt u de huurauto op en rijdt naar uw hotel in Vancouver. Hier zult u 2 nachten verblijven. 
Overnachting: Vancouver

Dag 2: Vancouver

Vandaag heeft u een volle dag om Vancouver te ontdekken. Om vandaag veel te zien van deze prachtige stad is het raadzaam om gebruik te maken van de Hop-On/Hop-Off bussen. U wordt dan door de stad gegidst en kunt op diverse plaatsen op- en afstappen. Een aantal bezienswaardigheden in en rond Vancouver zijn het historische Gastown (stoomuurwerk), de Terminal, Granville Island, met de beroemde markt, Chinatown, de Capilano Suspension bridge en 1200 meter hoge Grouse Mountain waar u met een gondellift naar de top kunt. De avond moet u even reserveren voor de Nine o’clock Gun, een kanon aan de waterkant in Stanley Park dat all 117 jaar achtereen precies om 21:00 een saluutschot lost.

Dag 3: Vancouver –Victoria (Vancouver Island)

(66 km + 1,5 uur ferry)

In de ochtend verlaat u Vancouver en rijdt in zuidelijke richting naar Tawwassan voor de overtocht met de BC Ferries naar Schwartz Bay op het schitterende Vancouver Island. Vervolgens rijdt u via Sydney naar uw hotel in Victoria. Hier zult u 2 nachten verblijven.

Dag 4: Victoria

Vandaag heeft u een hele dag om een aantal bezienswaardigheden van Victoria te bezoeken. Ondanks dat Victoria de hoofdstad van deze provincie is, is het geen echte grote stad waardoor u veel te voet kunt bereiken. Er zijn leuke winkelstraatjes, imposante historische gebouwen, een prachtige Inner Harbour en talloze gezellige restaurants. In Victoria vindt u ook de oudste Chinatown van Canada. Een aantal bezienswaardigheden die u niet mag missen zijn Beacon Hill Park, Bastion Square, het Parliament gebouw, Craigdarroch Castle en het historische Empress Hotel waar u zeker gebruik moet maken van de High Tea. Craigdarroch Castle, ook wel Victoria’s Castle genoemd, is absoluut een bezoekje waard. Dit herenhuis in kasteelvorm werd in 1890 gebouwd door de eerste ‘selfmade miljonair’ van Canada, Robert Dunsmuir die zijn fortuin vergaarde als kolenbaron. Een kasteel met een macabere geschiedenis. Robert Dunsmuir overleed meer dan een jaar voor de voltooiing en ook de eerste architect, Warren Heywood Williams, zag het niet gereedkomen. Vanuit Victoria kunt u ook een Whale Watching Tour maken om walvissen en orka’s te spotten. Een heel bijzondere manier om dit gebied vanuit de lucht te bekijken is met een watervliegtuig. De tours starten vanuit de Inner Harbour.

Dag 5: Victoria – Nanaimo

(111 km)

U rijdt vandaag via Duncan naar Nanaimo. In Duncan kunt u een stop maken bij het cultureel centrum van de oorspronkelijk bewoners van dit gebied, de Haida indianen. Er zijn diverse mediapresentaties te zien die een goed beeld geven van de historie van de Haida indianen. Daarnaast staan er diverse gebruiks- en kunstvoorwerpen tentoongesteld. Hierna rijdt u door naar Nanaimo voor uw overnachting. Als u Victoria vroeg in de ochtend heeft verlaten dan heeft u vandaag nog voldoende tijd om naar het prachtige McMillen Provincial Park te rijden dat 48 kilometer ten noordwesten van Nanaimo ligt. Hier kunt u de reusachtige red cedar bomen bewonderen. De oudste is 75 meter hoog en heeft een doorsnede van 9 meter!

Dag 6: Nanaimo – Whistler

(120 km + ferry 1 uur 4 minuten)

Vandaag is uw volgende reisdoel de plaats Whistler. Met de ferry maakt u eerst de overtocht naar Horse Shoe Bay op het vasteland en rijdt vervolgens door naar Whistler. Dit leuke plaatsje, dat bruist van de gezelligheid, wordt omringd door schitterende natuur en de prachtige bergtoppen van de Canadian Rocky Mountains. In de winter is dit vooral een skigebied en met de Blackcomb Mountain vormt dit het grootste skigebied van Noord-Amerika. Met de Peak-2-Peak gondellift legt u in 11 minuten de 8,8 kilometer naar de top van de Blackcomp Mountain af. Dit is de langste kabelbaan ter wereld! Het uitzicht onderweg en op de top is adembenemend!

Dag 7: Whistler – Cache Creek

(215 km)

In de ochtend verlaat u Whistler en rijdt via Pemberton en Lillooet naar Cache Creek. Deze rit over de Duffy Lake Road voert u door een prachtig bebost landschap met indrukwekkende bergen op de achtergrond. Vanzelfsprekend kunt u onderweg diverse stops maken om te genieten van deze prachtige natuur.

Dag 8: Cache Creek – Clearwater

(207 km)

Vandaag zult u zich opnieuw verwonderen over de imposante natuur van Canada wanneer u via Kamloops naar uw volgende bestemming rijdt: het leuke plaatjes Clearwater waar u 2 nachten zult verblijven. U kunt vandaag Cleawater en haar directe omgeving al een beetje gaan verkennen. Morgen heeft u een volle dag om de natuur rondom Clearwater in te trekken.

Dag 9: Clearwater – Wells Gray Park

(ca. 106 km v.v.)

Vandaag bezoekt u het Wells Gray Provincial Park. Het is misschien niet het bekendste natuurpark van Canada maar absoluut de moeite waard. Een prachtig, 5000 km2 groot, groen natuurpark waar de gesteentes door de vulkanische oorsprong veelal zwart zijn. Absolute highlights in het park zijn de Helmcken Falls en de Dawson Falls in de Murtle River. Dit zijn de bekendste van de in het totaal zeven watervallen in de Murtle River die door dit natuurgebied stroomt. Er zijn diverse mooie wandelroutes uitgezet zoals de 4 kilometer lange Brink Trail die start in de omgeving van Dawson Falls en u tot aan de rand van de Helmcken Falls voert. Een andere bezienswaardigheid van het park is de schitterende alpenweide rond Trophy Mountain. U zult versteld staan van de enorme kleurenpracht! Het natuurpark biedt diverse mogelijkheden om van haar prachtige flora en fauna te genieten zoals diverse wandelroutes, kanotochten en paardrijden door het park. Aan het einde van de dag rijdt u terug naar uw hotel in Clearwater.

Dag 10: Clearwater – Valemount

(197 km)

Onderweg naar Valemount komt u langs Blue River. Hier kunt u een stop maken om beren te spotten tijden een anderhalf uur durende boottocht over de rivier. Ook vandaag kunt u onderweg weer volop genieten van de adembenemende natuur van Canada. In de loop van de middag rijdt u het kleine, pittoreske Valemount binnen.

Dag 11: Valemount – Jasper

(196 km)

U verlaat Valemount vandaag richting uw volgende bestemming: het plaatjes Jasper. Net buiten Valemount kunt u nog even een stop maken bij het Mount Robson Park dat op de grens ligt met het Jasper National Park in Alberta dat u morgen zult bezoeken. Een wandeling langs de voet van Mount Robson is een aanrader. Het is de meest prominente berg van de Rocky Mountains en met 3954 m de op drie na hoogste berg van Canada waarvan het hoogste punt in dit deel van de bergketen ligt. Hierna vervolgt u uw reis over de Yellowhead Pass richting het Jasper National Park. De weg loopt langs een prachtig waterrijk gebied met veel ‘wildlife’ zoals elanden en beren. In Jasper zult u 2 nachten verblijven.

Dag 12: Jasper National Park

(127 km)

Vandaag heeft u een volle dag om vanuit Jasper de prachtige natuur van Jasper National Park in te trekken. Zoals bij alle grote Nationale Parken is het ook hier onmogelijk om binnen één dag alles te zien. Een echte aanrader is een ritje met de Jasper Tramway. Deze kabelbaan, met gesloten gondels, brengt u binnen 8 minuten naar de top van Whistler Mountain op 3.288 meter hoogte. Onderweg geeft een gids uitleg over alles wat u vanuit de gondel kunt zien. Houdt er wel rekening mee dat het op de top van de berg gemiddeld 10 graden kouder is! Boven zijn er enkele korte wandelroutes uitgezet. Vanzelfsprekend is het uitzicht adembenemend! Wat u op zal vallen is het grote aantal meren in dit gebied zoals Honeymoon Lake, Lake Patricia, Maligne Lake en Lake Edith. Zeker de moeite waard om van dichtbij te gaan ontdekken! Een andere absolute ‘must-do’ is raften op de Athabasca River. Onder professionele begeleiding gaat u in groepsverband het ruige sop van deze rivier te lijf. Vanzelfsprekend is deze attractie afgestemd op beginners en kinderen. Nat wordt u gegarandeerd maar het is absoluut een onvergetelijke ervaring!

Dag 13: Jasper – Banff

(291 km)

Uw reisdoel vandaag is het plaatsje Banff gelegen in Banff National Park waar u 2 nachten zult verblijven. Een prachtige route via de Icefields Parkway met schitterende vergezichten De route voert u langs imposante watervallen zoals de Athabasca Falls en de Sunwaptha Falls. U bevindt zich dan ondertussen in het Banff National Park. Een absolute ‘must-do’ is de anderhalf uur durende tour naar één van de zes gletsjers met de Brewsters Icefields Explorer. Met een speciaal daarvoor ontwikkelde bus, die voorzien is van enorme banden, wordt u letterlijk tot op de gletsjer gebracht. Vergeet niet een dikke trui of jas mee te nemen! Hierna vervolgt u uw route waarbij u langs de schitterende meren Lake Louise en Lake Moraine rijdt om vervolgens te arriveren in het gezellige plaatsje Banff.

Dag 14: Banff National Park

Vandaag heeft u een volle dag om Canada’s oudste Nationale Park verder te verkennen. Banff NP werd opgericht in 1885 en beslaat 6.641 vierkante kilometer met prachtige bergen, gletsjers, rivieren, meren en bossen. Daarnaast is er een grote variëteit aan ‘wildlife’. Dit gebied is o.a. het domein van grizzlyberen, dikhoorn schapen, bergmarmotten, elanden en herten. Om een weloverwogen keuze te maken uit wat u vandaag wilt ondernemen, raden wij u aan vroeg in de ochtend het Banff NP Info Center te bezoeken op 224 Banff Avenue. Hier vindt u alle informatie over het park en haar mogelijkheden. Een “echt te doen” is de kabelbaan naar Sulphur Mountain. In een gondellift wordt u 700 meter hoger naar de top van deze berg gebracht. Zowel onderweg als op de top is het uitzicht spectaculair! Eenmaal boven kunt u een korte wandeling van één kilometer maken over de Banff Skywalk. Een andere echte ‘must-do’ in Banff is een bezoek aan de Banff Upper Hot Springs. Hier kunt u even heerlijk relaxen in het warme water van deze natuurbron die in rond 1880 werd ontdekt en waarvan beweerd wordt dat het een geneeskrachtige werking heeft.

Dag 15: Banff – Revelstoke

(281 km)

In de ochtend rijdt u via Lake Louise in westelijke richting van Banff naar Yoho National Park. Nabij de Kicking Horse Pas bevinden zich de Spiral Train tunnels, de Natural Rock bridge over de Kicking Horse River en het heldergroene Emerald meer. Van hieruit rijdt u door naar de in het Glacier National Park gelegen Rogers Pass. Bij het Visitors Centre kunt u informatie over de geschiedenis en de flora en fauna van dit gebied krijgen. Op de bergen ziet u bighorns en witte berggeiten hun capriolen uithalen. Voor het spotten van de grizzly- en zwarte beer is half mei tot begin juni de beste periode. Na diverse stops vervolgt u uw weg naar Revelstoke waar u 1 nacht zult verblijven.

Dag 16: Revelstoke – Vernon

(150 km)

Door een relatief korte rit vandaag richting Vernon kunt u nog wat tijd doorbrengen in Revelstoke. Bezienswaardigheden zijn de stuwdam, het treinmuseum en de Giant Cedars Boardwalk trail in Mount Revelstoke National Park. Hierna rijdt u door naar Vernon waar u 1 nacht zult verblijven.

Dag 17: Vernon – Osoyoos

(175 km)

Vandaag rijdt u zuidwaarts door de valleien van de Okanagan regio richting Osoyoos. Deze regio is beroemd om zijn fruitplantages. Hier vindt de grootste wijnproductie van British Columbia plaats. Het is het domein van meer dan 40 wijngaarden die tours en proeverijen aanbieden. Onderweg kunt u diverse stops maken zoals in Kelowna, het centrum van deze streek. Wilt u meer informatie over de wijnproductie, bezoek dan het British Columbia Wine Information Centre in Penticton. Hier verkoopt men ook een selectie van heerlijke in de Okanagan Valley geproduceerde wijnen. Daarna rijdt u door naar Osoyoos voor 1 overnachting.

Dag 18: Osoyoos – Harrison Hot Springs

(288 km)

Voordat u Osoyoos verlaat is een bezoek aan het Nk’Mip Desert Cultural Centre in deze enige woestijn van Canada een aanrader. Hier wordt u uitgebreid geïnformeerd over flora en fauna van dit gebied en de cultuur van de oorspronkelijke bewoners, de Okanagan Indianen. Hierna rijdt u zuidwest richting Keremeos. Onderweg kan het zomaar zijn dat u dieren spot als berggeiten, patrijzen, kwartels en steenarenden. Via Princeton rijdt u door naar het Manning Provincial Park. Hier leven 63 soorten zoogdieren en 206 soorten vogels. Via Hope rijdt u door naar Harrison Hot Springs waar u 1 nacht zult verblijven.

Dag 19: Harrison Hot Springs – Vancouver

(130 km)

Vandaag kunt u eerst nog Harrison verkennen voordat u terugrijdt naar Vancouver. Harrison ligt aan Harrison Lake, een prachtig meer. Er zijn 2 hot springs in Harrison: de Potash met een watertemperatuur van 40˚C, en de Sulphur met 65 ˚C. Helemaal opgewarmd, kunt u verkoeling zoeken in het verfrissende water van Harrison Lake. Herboren rijdt u daarna van Harrison naar het westen, door de Fraser Valley, terug naar Vancouver voor uw laatste overnachting.

Dag 20: Vertrek vanuit Vancouver

Vandaag eindigt uw geweldige rondreis door het westen van Canada. U rijdt naar Vancouver International Airport waar u de huurauto kunt inleveren. Een shuttlebus brengt u vervolgens naar de vertrekhal van de luchthaven en u vliegt comfortabel terug naar Amsterdam Schiphol, Brussel of Düsseldorf.

Dag 21: Aankomst in Amsterdam

Afhankelijk van uw vertrektijd in Vancouver en uw bestemming, landt u in de ochtend of middag in Amsterdam Schiphol, Brussel of Düsseldorf. Uw Canadese rondreis is helaas ten einde maar u zult gegarandeerd terugkijken op een onvergetelijke en indrukwekkende vakantie!

Kaart

Opties en informatie

Vanzelfsprekend is deze reis volledig op je persoonlijke wensen af te stemmen of uit te breiden met onderstaande opties.

 • Je kunt je rondreis West Canada combineren met een stedentrip op de heen en/of de terugreis.
 • Je kunt je verblijf op bepaalde locaties verlengen met meerdere dagen.

Via onze website geven wij een aantal ideeën van hoe de rondreis West Canada kan worden ingevuld. Dit zijn dus suggesties want elke rondreis is volledig af te stemmen op uw persoonlijke wensen en mogelijkheden.

Een op maat gemaakte rondreis West Canada is per definitie niet duurder dan een standaard rondreis bij andere reisbureaus. Veelal zijn wij zelfs voordeliger en zijn onze accommodaties beter.

Informatie over de prijzen

Prijs is inclusief:

 • Retour vliegticket o.b.v. Economy Class
 • Luchthavenbelastingen en eventuele toeslagen
 • Autohuur o.b.v. Alamo Fully-Inclusive dekking (Compact bij 2 personen & Intermediate bij 3/4 personen)
 • Overnachtingen op 1 kamer in eenvoudige 2* a 3* accommodaties o.b.v. logies
 • Reserveringskosten en bijdrage Calamiteitenfonds, € 27,50 per boeking

Prijs is exclusief:

 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Gewenste shuttletransfer van de luchthaven naar uw hotel
 • Kinderkorting op de vluchtprijs, kinderen 2 t/m 11 jaar 25% korting met eigen stoel, baby’s tot 24 maanden 90% korting zonder eigen stoel
 • Maaltijden, benzine, parkeergelden en eventuele Resort Fee’s gedurende uw verblijf
 • Tickets voor attracties, excursies, evenementen en musea
 • Eventuele toeslagen tijdens bepaalde seizoenen en feestdagen

Tarieven onder voorbehoud van beschikbaarheid en eventuele (prijs) wijzigingen

Offerte aanvragen

Graag onderstaande velden zo compleet mogelijk invullen. Incomplete aanvragen kunnen niet worden behandeld.

 • Persoonlijke gegevens

 • Contactgegevens

 • Reisgegevens

 • Datumnotatie:DD dash MM dash JJJJ
 • Extra opties

 • Hier kunt u aangeven of u gebruik wilt maken van een Shuttle Transfer van de luchthaven naar uw downtown hotel.
 • Overige gegevens